Τρεις πολλά υποσχόμενες κυπριακές startup συμμετείχαν στην μεγάλη έκθεση.

H Kύπρος συμμετείχε στη μεγαλύτερη έκθεση ICT «Οδηγώντας την αλλαγή» στο Κάιρο μεταξύ 25 και 28 Νοεμβρίου 2018.

Στα πλαίσια του δικτύου συνεργασίας COIN (Collaboration Innovation Network) μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου, καινοτόμες εταιρίες από τις τρείς χώρες βρέθηκαν στη έκθεση επιδεικνύοντας τη τεχνολογική τους πρόοδο.

Η Κυπριακή αποστολή υπό τη αιγίδα του Υπουργείου Εμπορίου, Ενέργειας, Βιομηχανίας και Τουρισμού και τη υποστήριξη του CIPA τρεις πολλά υποσχόμενες κυπριακές startup που επιλέχθηκαν μέσα από εθνικό διαγωνισμό, είχαν τα δικά τους περίπτερα στα πλαίσια του COIN.

Οι τρεις ομάδες Abacio (digital banking), Zygos (Services Software) και ΕΜΒΙΟ (food safety) είχαν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν εμπορικές και ερευνητικές συνεργασίες, συμμετέχοντας και σε δίκτυα επενδυτών από τη Ελλάδα και τη Αίγυπτο.

Τη έκθεση εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Abdel Fattah El Sisi μαζί με τον υπουργό ICT Dr Amr Talaat που επιστέφτηκε το περίπτερο του COIN έχοντας έντονο ενδιαφέρον για τις κυπριακές start ups που δραστηριοποιούνται στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης, δεδομένων και Internet of Things.

Το δίκτυο συνεργασία COIN θα συνεχίσει τις ενέργειες συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ενισχύοντας τις δυνατότητες καινοτομίας και επέκτασης σε νέες αγορές.

 

Πηγήwww.offsite.com.cy

Share This